Donny Vriendjes
Donny Vriendjes zorgt dat alle daken piekfijn in kaart worden gebracht, zodat de juiste valbeveiliging kan worden geadviseerd aan klanten van Kedge.

Donny Vriendjes, Technisch tekenaar

Hij werkte 12 jaar als dakdekker, maar werd vanwege gezondheidsredenen afgekeurd en mocht daarom niet meer op het dak staan. Een paar jaar later weet hij alles van technisch tekenen en binnenkort van 3D tekenen. Donny Vriendjes zorgt dat alle daken piekfijn in kaart worden gebracht, zodat de juiste valbeveiliging kan worden geadviseerd aan klanten van Kedge.


Toen Donny werd afgekeurd ging hij niet bij de pakken neerzitten, maar zocht hij naar nieuwe mogelijkheden. Hij ging naar B2transities en ging van daaruit kijken wat hij kon doen. Bij Kedge wisten ze wel raad met Donny. Zo kwam hij terecht in het magazijn, waar hij parttime aan het werk kon. Maar zo’n halve werkweek was he-le-maal niets voor Donny.

Hij leerde zichzelf technisch tekenen door middel van oefenen én heel veel YouTube-video’s kijken. Hij werkte toen 50% in het magazijn en 50% als technisch tekenaar. Na een officiële cursus Technisch tekenen werd het steeds minder magazijn en steeds meer daken in kaart brengen. Nu werkt hij fulltime als technisch tekenaar en start hij binnenkort met het 3D tekenen in BIM (Bouw Informatie Model). Maar hij zoekt het altijd graag eerst zelf uit, daarom worden eerst alle YouTube-filmpjes er weer bij gepakt voordat hij start met een echte BIM-opleiding. Een échte DIY-vent, daar houden we van.

Bij Kedge zit hij op z’n plek: ‘We zijn een klein team en hebben elkaar hard nodig om te zorgen voor veiligheid op het dak’, vertelt hij. ‘Er zijn verschillende valbeveiligingsbedrijven, maar nergens worden aanvragen zo snel opgepakt als bij ons. We denken écht mee met de klant, zelfs als ze zelf al een plan hebben bedacht. Dan kijken we graag nog een keertje mee’, vertelt hij met een knipoog. Én alle grote orders worden gevierd met het team, bijvoorbeeld met een etentje met z’n allen.

 Op-en-top Donny

  • Probeert liever eerst iets zelf, voordat hij hulp vraagt.
  • Net zo fanatiek met gamen als met tekenen
  • Kent grote ambities.
  • Heeft een baard waar menig man jaloers op is.

Ook werken bij Kedge? Neem contact op!