Marco Boxebeld
Marco tikt bijna z’n 30-jarige jubileum aan, maar het is de vrijheid in z’n werk waardoor hij elke dag weer vrolijk z’n bed uitkomt.

Marco Boxebeld, Productiemedewerker

Marco Boxebeld startte 28 jaar geleden bij Freriks-Werken in de gieterij en daar staat hij nog steeds. Hij heeft Freriks als bedrijf zien groeien en is maar wat trots op de gieterij, die hij samen met anderen vanaf het begin heeft opgezet. Zijn taak? Zorgen dat dakafvoeren met precisie worden gemaakt en ze op het dak als gegoten zitten.

Marco solliciteerde toen de dienstplicht nog van toepassing was. Na z’n sollicitatie mocht hij eigenlijk meteen beginnen, maar hij moest binnen een maand voor een jaar in dienst. Niet het meest ideale pakket om je baan te starten. Gelukkig had hij z’n toenmalige baas zó omvergeblazen dat hij een jaar later nogmaals mocht solliciteren.

Inmiddels is hij onderdeel van de ‘oude garde’ en heeft hij het bedrijf zien groeien tot waar het nu is. 28 jaar geleden bestond de gieterij nog niet eens. Samen met collega’s heeft Marco de gieterij vormgegeven. ‘Het heeft – létterlijk – bloed, zweet en tranen gekost om de gieterij op te zetten.’ Van testen welke mallen, beter bekend als matrijzen, werken en welke niet tot ’s avonds laat uren doorhalen om het proces précies goed te krijgen.

Hij heeft misschien een plat accent en houdt van een lolletje, maar over de gieterij maakt hij geen grapjes. Met temperaturen over de 400 graden weet Marco z’n hoofd koel te houden en begeleidt hij zijn collega’s feilloos met ál die jaren aan ervaring. Veiligheid en vakmanschap staan dan ook hoog in het vaandel bij Freriks.

Marco tikt bijna z’n 30-jarige jubileum aan, maar het is de vrijheid in z’n werk waardoor hij elke dag weer vrolijk z’n bed uitkomt. ‘Alles is bespreekbaar en ik heb enorm veel vrijheid in m’n werk, waardoor ik dingen zelf mag invullen zoals ik denk dat het moet.’ Als dat geen compliment is voor je baas, wat dan wel?

Typisch Marco

  • Zijn grootste hobby en z’n beste maatje is zijn hond, Max.
  • Wandelt en fietst wat af, met én zonder hond.
  • Rijdt graag motor door het mooie landschap van ’t Oost’n.

Ook bij Freriks-Werken? Neem contact op!


Over Freriks-Werken

Freriks-Werken is uniek in z’n soort. Het is een ‘bouwmarkt’ voor dakdekkers en heeft alles voor elke klus op het dak. Alles wordt hier gemaakt met precisie en een hele hoop vakmanschap, zodat elk dak er strak uitziet.

Jaren geleden bedachten ze bij Freriks dat het véél handiger zou zijn om een dakafvoer vanuit één stuk te maken, zonder naden. Minder foutjes én minder kans op lekkage. Momenteel is Freriks nog steeds de enige in Europa die dit soort afvoeren maakt, ze hebben er zelfs een patent op. En daar is Marco maar wat trots op.