Toon de Munnik
Als ik op een verjaardag moet vertellen wat ik doe, zeg ik altijd: "Toon Loon".

Toon de Munnik, Salarisadministrateur

Ontmoet ‘onze’ Toon, onze trouwe salarisadministrateur. Sportief, fanatiek vrijwilliger én altijd in voor een babbeltje. Hij vierde 1 mei 2023 zijn 30-jarige jubileum bij ons. Maar binnen alle bedrijven in de MSQ-groep staat hij beter bekend als ‘Toon Loon’.

Toon stapt al bijna 30 jaar lang, elke dag na zijn fietstocht naar kantoor vanuit het pittoreske Sleeuwijk, binnen met een lach op zijn gezicht en z’n fietstas vól proviand. Toon is inmiddels een soort legende binnen de MSQ-groep en dat mag ook wel als je de broodnodige taak hebt om de salarisadministratie bij te houden.

“Eigenlijk doe ik alles wat met salarisadministratie te maken heeft: van pensioenvoorzieningen, aanvullende verzekeringen, tot alle declaraties én budgetten bewaken. Maar de laatste tijd ga ik ook veel langs de groepsbedrijven om medewerkers voor te lichten over hun pensioenvoorzieningen”. Misschien klinken die cijfertjes saai, maar het tegendeel is waar. Toon moet constant op de hoogte blijven van alle veranderende wet- en regelgeving. Daarvoor gaat hij regelmatig op cursus of volgt hij een opleiding en daar is ook zeker ruimte voor binnen Dakfacilities, vertelt hij.

Toon stapte vanuit de schoenenwereld in de dakenwereld. Hij hield altijd al van cijfertjes, want – heel lang geleden – tijdens zijn stage als broekie, viel hij in voor de boekhouder. Het was liefde op de eerste Excel sheet. Toon begon op zijn 26ste bij MSQ. “Ik had niet verwacht dat ik er zó lang zou blijven hangen”.

Niet alleen zijn lange dienstjaren bij MSQ verrast hem, maar wat ze binnen de groep doen ook. “We zijn innovatiever, ondernemender én vernieuwender dan je denkt”. Maar zegt Toon: “We verliezen hier nooit de mens uit het oog. Je merkt dat het écht een familiebedrijf is én dat de directie ook persoonlijk betrokken is bij jou als medewerker”.  

“Het mooiste aan MSQ vind ik dat we zo verbonden zijn als collega’s. Niemand is een haantje de voorste, we zetten allemaal onze schouders eronder en gaan ervoor.” En die collega’s zijn, zeker voor Toon, wat zijn werk zo leuk maakt. “We hebben een actieve PV, van een dagje of nachtje weg, tot kerstborrel, zomerbarbecue én pubquiz.” Wel zegt hij erbij: “Zo’n nachtje Brugge is leuk. Maar ik heb nóg harder gelachen tijdens de pubquiz, gewoon bij ons op kantoor”. Kijk, daar doen we het voor!


Leuke weetjes over Toon

  • Zijn sollicitatiegesprek heeft 2 uur geduurd! De toenmalige CFO was een groot carnavalsfan en hij sprak hem destijds rond deze periode. Na afloop van het gesprek dacht Toon (we overdrijven niet): “Als ik hier aangenomen wordt, dan word ik gek!”.
  • Hij is net zo lang getrouwd als dat hij bij ons in dienst is.
  • Het is een man, waarmee je úren in de winkelstraat kunt dwalen zonder dat hij er gek van wordt.
  • Hij heeft 3 opleidingen afgemaakt én volgt nog regelmatig cursussen of seminars.
  • Hij komt zélfs als het regent op de fiets naar kantoor.